Utbildning med fokus på IT och annan teknik

Idag domineras vår värld alltmer av datorer och teknik. Denna digitala värld är helt klart här för att stanna och ska vi överleva gäller det att hänga med. Det är dessutom i ett tempo som kanske är lite för högt för vårt eget bästa, men vi måste helt enkelt inse att vi måste bli vän med tekniken då den är en så dominerande del av vår vardag.

Nästan oavsett vad man jobbar med kommer man i kontakt med datorer, telefoner, datorer och inte minst internet. Detta medför att vi måste kunna utnyttja detta för att uppnå mesta möjliga effektivitet. Annars kan det kosta. Man har redan gjort stora satsningar på teknik, att inte förstå den och kunna fullt utnyttja denna investering är kontraproduktivt och kan därmed stå samhället och därmed oss dyrt i framtiden.

Idag finns det videokonferenser inom den korporativa världen, videosamtal/ronder inom vården, och även radiologidiagnostik kan användas på andra sidan jorden genom att röntgenbilder skickas för bedömning till Australien. Det sistnämnda blir billigare då de ändå har dagtid på vår natt och därmed utgår inte jourtillägg, men vi får samma jobb gjort. Det senaste är fokus på det som kallas för artificiell intelligens. Bioniska armar, eller liknande i exempelvis robotar som bombexperter använder är ett exempel på detta. Ett annat exempel är de robotar som används inom viss kirurgi. Dessa styrs via joystick. Detta är ett finlir som inte kan göras av mänskliga händer. Som exempel kan nämnas en viss operation för att ta bort prostatan vid prostatacancer, den som i vanligt tal omtalas som robotoperation. Denna artificiella intelligens är inte helt enkel att förstå sig på. Det är mycket som ligger bakom, inte minst ett antal programmeringstimmar för att dessa användningsområden ska bli möjliga. Idag fokuseras det mycket på utbildningar som antingen är förberedande eller helt inriktade på just webbdesign, programmeringar och annan teknik. Detta tillåter oss att använda nätet som plattform i forma av att kunna ha videokonferenser/samtal, bombteam med robotar som gör ett annars väldigt riskabelt jobb. Denna utveckling går fort. Därför är det sannolikt en väl investering att ha lite vetskap om ämnet!

One Response to Utbildning med fokus på IT och annan teknik

  1. www.xmc.pl says:

    Hello Guru, what entice you to post an article. This article was extremely interesting, especially since I was searching for thoughts on this subject last Thursday.

Leave a Reply

Your email address will not be published.