Skapa egna appar

Att vara en applikationsutvecklare innebär att arbeta inom en gren av systemutvecklarbranschen. Skillnaden mellan en applikationsutvecklare och en systemutvecklare är att den förstnämndes specialitet är att förändra eller utveckla applikationer.

Att arbeta som en applikationsutvecklare innebär ett brett område där man sysslar med bland annat analyser, design, dokumentation och programmering. Därför gäller det att ha ett brett helhetstänk.

Allteftersom antalet kunder, eller användare som de egentligen kallas, ökar är behovet av fler applikationsutvecklare stort. Även efterfrågan på nya applikationer som underlättar vardagen har blivit mycket större under senare år.

Som applikationsutvecklare arbetar man i team och i nära kontakt med de som till slut ska använda systemet. Notera även att man har möjligheten att starta eget företag som kommersiell applikationsutvecklare och jobba med utveckling och framtagning av appar för iPhone-, iPad- och androidenheter.

Hur blir man en applikationsutvecklare?

För dig som vill bli en applikationsutvecklare, kan du vara säker på att det finns många utbildningar att välja mellan. Du kan gå en yrkeshögskoleutbildning inom programmering och just YH-utbildningar är väldigt användbara då utbildningarna innebär praktik, vilket ser väldigt bra ut i CV:t när det är dags att söka arbete inom yrket och är en enormt värdefull tillgång.

En annan möjlighet är att gå på utbildningen med vilken man blir färdig systemutvecklare då det banar väg för applikationsutveckling eller webbapplikationsutveckling. På så sätt har man en ännu större helhetssyn inom branschen och kan hämta idéer från många olika plan.

Den bästa grunden för dig som vill bli applikationsutvecklare är att att läsa teknikprogrammet på gymnasiet. Teknikprogrammet vänder sig till dem som har ett brinnande intresse för teknikens roll i samhället samt datorer. Att läsa detta program ger dig de bästa baskunskaperna och från detta kan du läsa vidare till något mer specifikt och även här finns det goda möjligheter att praktisera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *